Om mig

Med rötter från idrottsvärlden, såsom tävlande på landslagsnivå i cykel fick jag tidigt upp intresset för kroppen och dess funktion samt blev varse hur gott en massagebehandling kunde göra. Efter avslutad elitidrottskarriär började jag idrotta på mer lokal nivå inom orientering, skidor och löpning. Nuförtiden har jag lagt tävlandet åt sidan och motionerar mest för att man mår så ruskigt bra av det. Golfen har numera gjort intåg i mitt liv och konkurrerar om fritiden sommartid och vintertid lockar numera även isen för en tur på långfärdsskridskorna.

Tre söner har givit mig och min gubbe många underbar år. De är alla väldigt idrottintresserade och gillar yrkesvalet jag gjorde 2004. En gammal dröm sattes i verket när jag blev en av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör, utbildad på Axelssons i Göteborg. I oktober samma år öppnade jag min praktik i Ullared. Ett år senare hade jag avancerat till massageterapeut. Varje år har jag sedan vidareutbildat mig, för mitt stora intresse och för att få en större förståelse för varför kroppen reagerar som den gör.

Som massageterapeut samlar man verktyg, liksom alla andra hantverkare. Genom kursen i ortopedisk och idrottsmedicin fick jag testverktyg som hjälper mig att reda ut orsaken till dina besvär. På så sätt kan jag kan avgöra om jag kan hjälpa dig med behandling eller om du bör söka vidare.

Du kan givetvis också få en avkopplande och förebyggande massage där jag med svensk klassisk massage som bas, jobbar igenom muskulaturen och därmed får fart på cirkulationen.

Förutom att mildra besvär är mitt mål med en behandling alltid att öka kundens förståelse för vad som påverkar den egna kroppen och hur han eller hon kan förebygga besvären.

Att investera i sin hälsa är att investera i sin framtid. Vi skall ju trots allt bo i den här kroppen hela livet.

/Anita Svensson